HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

Hírek, amelyek befolyásolják a hozamaidat.

2009.09.26. 11:40 :: Forevertrader

Sokan teszik fel nekem a kérdést, hogy vajon a hírek mennyire fontosak a kereskedési rendszeremben?

Mikre figyelek, melyek azok a fontos gazdasági események, bejelentések, vállalati jelentések ...stb...amelyek befolyásolják a kereskedési döntésemet?

Hogyan viszonyulok a médiában elhangzó hírekhez?

 

Mielőtt ezekre a kérdésekre megkapnánk a megnyugtató választ, vizsgáljuk meg a saját kereskedési stratégiánkat.  Álláspontom kifejtése közben szeretném ha világos lenne, hogy ez csupán egy egyéni vélemény, egy olyan stratégia alkalmazása amely által kimagasló hozamokat tudok elérni.

 

A kereskedési stratégiák kidolgozása általában a technikai elemzés alapján kerül megalkotásra. Az árgrafikonok elemzése, vizsgálata azonban önmagában nem képes hosszútávon sikereket adni számunkra.  Techniak elemzők egységesen vallják azt az álláspontot, hogy a chartban, az árgrafikonban minden piaci információ benne van.

Ezzel a ténnyel azonban még önmagában nem  fogunk pénzt keresni!!!

A kockázatkezelés, a money management, a pozícióméretezés és a kereskedési pszichológia az amely a sikereink 80%-át jelenti a tradejeinkben.

Egy techniaki elemző kizárólag az árfolyamgrafikonon megtalálható információk alapján tud üzleti döntést hozni, figyelembe véve az adott instrumentumban található kockázatot és egyéb dolgokat.

Általában azok a kereskedők hajlanak arra hogy piaci híreket, rádió és tv adásokat nézzenek, hallgassanak, akik még abszolut nem biztosak a saját stratégiájukban!

Felmerült már benned az akérdés, hogy TE vajon miért vagy kíváncsi a hírekre?

Az emberi természet egyik kiemelkedő része a REMÉNY érzése.

Remény nélkül mi emberek sokkal kevesebbet érnénk, és lényegesen sivárabb lenne az életünk.

Azonban egy sikeres tradernek a munkája során ezt az emberi érzelmet teljes mértékben ki kell írtania az életéből!

A legtöbb esetben a hírek, amelyek a médiában elhangzanak, mindössze arra jók hogy támogasásk az érzelmeinket abban az esetben, ha pozícióban vagyunk, vagy alátámasszák a félelmeink jogosságát akkor, amikor távol maradunk a piactól.

Magadra ismersz? Te is ezért vagy kíványcsi a hírekre?

Amikor valaki techniai elemzés alapján hoz döntéseket, akkor kizárólag az ÁR lenne az a döntő tényező, ami alapján kereskedést szabad kezdeményezni, és ugyanez az ok ami miatt esetleg le kell zárni egy tradet.  Ha nem tudsz hinni abban hogy ezen információk alapján sikeres üzleti döntést tudsz hozni a tőzsdén, akkor még nem vagy érett a kereskedésre!!!

HA úgy érzed hogy a gazdsági rádió hírei nélkül, vagy a CNBC hiradója nélkül nem teljes az életed, akkor alaposan gondold át hogy mennyire vagy tisztában a saját kereskedési rendszereddel és mennyire bízol őszintén abban a stratégiában, amiből meg kívánsz élni!

Gondold csak át egy kicsit a helyzetet egy kicsit távolabbról szemlélve.

Meg tudod nekem mondani hogy az egy  2 éves időintervallumot megmutató  részvény árgrafikonon mikor volt az elmúlt 2 évben vállalati jelentés?

He eléd teszek egy fél évet tartalmazó EUR/USD 1 órás, vagy 4 órás időfelbontású forex chartot, meg tudod nekem mutatni hogy mikor volt fontos gazdasági hír, vagy FED bejelentés?

Ezekből a tényekből is látható hogy a hírek, vagy a várható esetleges "fontos" események döntően nem befolyásolhatják a  kereskedési rendszeredet!

A véleményem az hogy egy sikeres kereskedőt többek között arról lehet felismerni, hogy a kereskedési rendszere absszolut függetlenül működik az ilyen hírektől.

A gyakorlat azt mutatja hogy kezdő kereskedők minnél inkább engedik befolyásolni magukat a médiától, annál inkább vesztesekként kerülnek ki a tradekből.

Gondold csak át az elmúlt 1-2 évet!

Amikor a hírekben az a kérdés volt napirendi ponton, hogy van-e már recesszió vagy sem, akkor már javában shortoltuk a piacok zömét!

Amikor az volt a kérdés, hogy gazdasági válság van-e, vagy sem, már a számlánkon jelentős hozamok voltak realizálva, az eső árfolyamok eredményeképpen!

Most amikor mindenki arról beszél hogy áááá, nincs még vége a gazdassági válságnak és rettegjél mert hamarosan jön az újabb piaci beszakadás, akkor lehet hogy a félelem érzése fog gátolni a kereskedésedben.

Én viszont az elmúlt fél évben, a V alakú felpattanás láttán, melyet a techniaki elemzés a napnál is világosabban megmutatott, extraprofitokat tudtam lekereskedni!

 

Kérdésem tehát az hogy ki a fenét érdekelnek a hírek?

Ha van egy megbízható kereskedésui rendszered, akkor előbb-utóbb te is oszatni fogod a véleményemet ebben a kérdésben.

Minnél inkább gyakorlottá válsz a kereskedésben, annál inkább érezni fogod te is hogy a hírek hallgatására fordított idő, elfecsérelt, az ablakon kidobott idő, ami a céljaid elérésében egy gátló tényező!

Kívánom hogy mielőbb szabadulj meg azoktól a gátaktól, amik megakadályoznak abban hogy sikeres légy!

 

 

 

Szólj hozzá!



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr71408295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása