HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

Nehéz kivárni az augusztust, amikor ilyen jelek alakulnak ki a piacon

2009.07.24. 11:07 :: Forevertrader

Miután rászánom magam, hogy megosztom tőzsdézés közbeni gondolataimat „idesuhint” a piac egy ilyen szemétgyönyörködtető jelet. Persze érdemes átgondolni kinek mi megy most végbe a fejében:

- a spy féléves új high-on fejezte be tegnap a kereskedést

 

 

 

 

-          a chartot éves viszonylatban vizsgálva már azt látjuk egy resistance elérése

rövidesen megtörténik

 

 

Attól függően, hogy te milyen távban vizsgálod a chartot, más érzet alakul ki benned. Az első esetben, mikor csak félévet vizsgálunk egyértelmű számunkra, hogy vételi jelzés van a piacon, míg a második esetben a közeli resistance miatt már nem érzékeled olyan tisztán a vételi jelet.

A tapasztalataim alapján egy harmadik esetet is vázolok, amikor már úgy érkezel a chart vizsgálatához, hogy előtte végig olvastad különböző elemzők, weblapok, hírlevelek aktuális gondolatát a piacról. Ez már hat rád és ennek szellemében vagy megerősít vagy elbizonytalanít a chart értelmezésében.

Szerintem a képlet nagyon egyszerű, ha a saját pénzeddel kereskedsz és te nyomod le az entert, neked kell vállalnod a felelősséget 100%-ban, ezt csak akkor tudod megtenni, ha csak magadra hagyatkozol a döntéshozatalkor, abban az esetben, ha csak pár sort is elolvasol más elemző tollából már a vesztes kereskedést az ő hibájának fogod felróni. EZ PEDIG VÉGZETES HIBA! Mivel a trading világában a veszteséges kereskedések a játszma részesei, ezért abszolút nem mindegy hogyan gondolsz rá. Nem alakul ki benned, hogy nem lehet mindig eltalálni az árfolyamok mozgását, és ezzel rövid időn belül a kispadra ülteted magad.

 

Ennek szellemében nézd a spy féléves árfolyamát.

 

Természetesen a chart értelmezésben tudnod kell, hogy trendkövetésre vagy trendfordulásra van kiélezve a stratégiád. Trendkövetőnek új high vételi jelzés lehet, illetve a kitörési pont visszatesztelése után alakulhat ki vételi jelzése.

Trendfordulásra spekuláló az elkövetkező napoktól várja a hamis kitörésnek az igazolását, hogy short tudjon indulni.

A piacon mindkét értelmezéssel lehet pénzt csinálni, de ennek alapvető feltétele, hogy pozíció felvétel előtt mérlegeljük a stratégiai belépésünk hozam / kockázat arányát.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek tőzsde trade



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr31264691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása