HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

Tőzsdecápa tanonc naplója 7. rész

2010.03.15. 21:15 :: Forevertrader

Folytatva a bennem mostanában megért dolgok sorát.

A tőzsdézésre is nagyon igaz, mint bármi másra, hogy ami megtörtént teljesen mindegy, hogy ötven éve vagy egy ezred másodperce azon már nem tudsz változtatni sehogyan. Ha idegeskedsz miatta azzal csak a jövőn tudsz változtatni, mégpedig nem a kívánatos irányban. Ugyanez a helyzet, ha bármilyen meg nem történt dolog miatt izgulsz, aggódsz. Azzal is csak a nemkívánatos irányba tudod terelgetni a dolgokat. Bármilyen megtörtént dologgal egyet tehetsz az elfogadáson kívül: tanulsz belőle, hogy hogyan tudod elkerülni a jövőben, amennyiben el akarod.

Abból a tényből kiindulva, hogy minden egyes piaci szituáció más, két dolog következik:
 

1. Sosem tudod előre megmondani egy trade kimenetelét.
2. A stratégiádnak a szerkezete azonos, a tartalma lehet változó. Másképp megfogalmazva: a döntési szempontokat, vezérelveket kell meghatározni, nem pedig betűről betűre pontos értékeket.
A beadott és a mentális stophoz hasonlítanám. A kezdő jobban jár a beadottal, de megfelelő gyakorlat és pszichikai kondíció után célravezetőbb lehet a mentális. A being tudatállapot a kulcs ebben is a véleményem szerint, ugyanúgy, mint abban az elenyésző százalékban, amikor nem a szabályaid szerint cselekszel.

Úgy gondolom, hogy aki ott volt közös példaképünk januári bécsi táborában mindannyian egyetértenek azzal, hogy ez a gondolatmenet volt az egyik fő üzenet, amivel gazdagabban érkeztünk haza.
 

Szólj hozzá!



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr71842391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása