HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

5 "különleges" technika amivel kiemelkedsz a tömegből

2009.11.11. 16:11 :: Forevertrader

A sikerért különcnek kell lenned

Tény, hogy a tőzsdézők 80%-a sikertelen, ezért ha tudod, hogy ők mi alapján kereskednek, ismered a módszert, ami nem müködik 

Amit a 80%-ék csinál:

1-Mások elemzéseit olvassák...

2-Amikor a dolgok jól mennek pesszimisták... ( amikor a piac emelkedik esést várnak...)

3-Amikor a dolgok rosszul mennek optimisták... (amikor a piac esik emelkedést várnak... )

4-A technikai elemzés azt jelenti a tömeg számára, hogy indikátor...

5-A tömeg a belépési jelekre fokuszál...

+1 A veszteségért mindenkit okol csak saját magát nem :)

 

A napokban kaptunk néhány levelet, ami szintén ezt a problémakört feszegeti:

-------------
Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor szólnak a hedge foundoknak ill. akik vásárolnak most a részvénypiacon ,hogy most már fordulni kellene a piacnak és itt a shortolás ideje?????
Mert úgy látom itt Magyarországon már mindenkinek szóltak ( kivéve Nektek ) hogy jön a short!!!!!!!!

Nem értem hogy a ....tól kezdve a ..........i Úrig miért mindenki a fordulást ( shortot ) várja hónapok óta és az utóbbi pár napban amikor új highra mentek a USA indexek akkor is úgy elemeznek hogy jobb a short oldalon állni.Ők mintha a jövőt akarnák eltalálni és nem az indexre ránézve hoznak a stratégiának megfelelő döntést a holnaptól függetlenül.

Úgy tudom Ti is sokat tanultatok az elején Tőlük de mintha Ti más szellemben tradelnétek????? Jól látom????? Vagy Ők is egy rendszer szerint tradelnek csak azt én nem értem???????

Én most jutottam arra a pontra hogy befejezem mindenféle elemzések olvasását , mert legyen az akármilyen elismert név , de néha mintha nem ugyanazt a chartot néznénk és az írások borzalmasan befolyásolnak.

Tehát csak Ti vagytok M.o-on akiknek nincsenek elvárásaik a jövővel kapcsolatban,nem jósolnak előre hanem az aznapi chartnak megfelelően hoznak egy rendszer szerinti döntést megfelelő kockázatkezeléssel és az vagy bejön vagy nem???????

Tisztelettel!!!!!!

Természetesen vannak trendkövetők és vannak akik a trendfordulásra specializálódnak. Mindkét kereskedési stílus magában hordozza  a "hamis" kereskedési jeleket így ennek figyelembevételével, sikereket lehet velük elérni. A fő gond abból szokott kialakulni, hogy a trendkövető, nem mer a trend irányába már pozíciókat nyitni, mert trendfordulásra specializálódott traderek elemzéseit, hírleveleit olvassák...

--------------

Egy rövidke történetet írnék le. Ma összefutottam egy immár 5 éve bróker barátommal,és mondtam neki , milyen jó,hogy tegnap az órás tradjeimben estek az árak mert a jelentős high-low stratégiámmal így majd stoppot tudok módosítani és ha lehetőség lesz ráépítek. Teljesen el volt hűlve,hogy valaki örül annak ,hogy a long részvényei esnek. Elmagyaráztam neki ezt a technikát. Mikor negyedszerre mondtam el csak azt válaszolta,hogy ez igy nem működik. Meggyőzni nem akartam,így más témára váltottam.

 Üdv.

Trendkövető csak trendkövetővel lesz közös nevezőn. Sokan persze trendkövetőnek gondolják magukat, de egy bizonyos emelkedés vagy esés után, már kezdenek teret engedni félelmeiknek, amik azt súgják, hogy már biztos nem megy ( vagy nem esik )tovább az árfolyam, és ilyenkor addig keresnek gazdasági híreket, míg bebizonyítják maguknak, miért gondolják jól. Ez az a pont amikor stratégiájukat feladják és kihagyják a kínálkozó kereskedési lehetőséget ( általában ez hozza a legnagyobb profitot), majd utolag szitkozódnak, miért nem azt kereskedték, amit a grafikon mutatott.

---------------

 

ONNAN TUDOD JÓ ÚTON JÁRSZ, HOGY A TÖMEG BOLONDNAK NÉZ!                         

(A  TÖMEG NEM TUD MEGÉRTENI, MERT ŐK ELAKARJÁK ELŐRE DÖNTENI MI LESZ HOLNAP A PIACON, ÉS ÍGY NEM TUDNAK AZONOSULNI AZZAL, AKI TÉNYLEG MINDIG AZT KERESKEDI, AMIT AZ ÁRFOLYAMSZALLAGOK MUTATNAK)

Miért vagy csodabogár?

- örülsz amikor longolsz és esnek az árak...  

- te még mindig long vagy,pedig már mindenki a shortról beszél ... 

- nem olvasol híreket, elemzőket..

- nem használsz indikátorokat                           

- elfogadod, hogy csak 50%-ban találod el az árfolyamok mozgását

 

MÁR AZ, HOGY EZEKKEL A GONDOLATOKKAL AZONOSULNI TUDSZ, KIEMEL A VESZTŐK TÖMEGÉBŐL!

 

Szólj hozzá!Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr671518108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.