HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

A tegnap délutáni kánikulában, miközben élveztem az otthoni a medence hűsítő vizét nem hagyott nyugodni egy kérdés?

2009.07.25. 07:14 :: Forevertrader

VAJON TE TRADELED-E ELÉGSZER A STRATÉGIÁDAT????

Nagyon kíváncsi lennék, hogy azok, akiknek az elmúlt napokban volt kereskedési jelzésük képesek voltak-e hezitálás nélkül lenyomni az entert, meghúzni a ravaszt. Itt nem a pozíció végeredményén van  a hangsúly, hanem mertél-e cselekedni. Egy pozíció megnyitását a kereskedés végkimenetele szempontjából mára már nem érzek sorsdöntő fontosságúnak. Természetesen  pályafutásom elején, egy veszteséggel végződő trade nagy „sebet” ejtet  lelkemben.

Itt kiemelném a tradert, mert ha mondjuk, teniszezők lennénk, azért mert az előző játékban elhibáztunk egy lecsapást, gondolkozás nélkül ismét megpróbáljuk, mikor egy újabb lecsapási lehetőség adódik. Vagy ha futballozunk, azért mert előző lövésünket a kapus kivédte, nem fogjuk az új kínálkozó lehetőséget kihagyni.

A kereskedői "agyunk" nem pont így működik, mert minden egyes trade eredménye frissen él elménkben, és ha a végkimenetel veszteség volt, a következő szituációban máris elkezdünk hezitálni. Ahhoz, hogy kereskedővé érjen valaki, el kell tudni vonatkoztatni a pillanatnyi pozíció eredményétől.

 

Léteznek olyan kereskedési stratégiák, aminél a múltbéli eredmények alapján tudjuk, hány %-ban várhatjuk, hogy a kereskedésünk sikerrel végződik.( Pl: 68%-ban ) Mégis sok trader képtelen elfogadni, hogy amikor egy ilyen jelzést tradel 32%-ban nem találja el az árfolyamok mozgását.  Vagyis ahhoz hogy egy pl: 68%-ban működő stratégia A MI KERESKEDÉSÜNK ALATT IS PRODUKÁLNI TUDJA EZT A TALÁLATI ARÁNYT,  sokszor kell meghúznunk a „ravaszt”. (Többször, mint ahányszor kényelmes!!!)

Az a minimum, hogy legalább 20 kísérletet teszünk, mielőtt módosítunk egy múltban sikeresen működő stratégián…

 

VAJON TE TRADELED-E ELÉGSZER A STRATÉGIÁDAT????

 

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia tőzsde trade tőzsdepszichologia



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr521267132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása