HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

Érdekes, elgondolkoztató hír...

2010.12.08. 09:53 :: Forevertrader

Büntetni kéne a tőzsdei robotokat a piacok manipulálásáért

2010.12.08 09:10

A tőzsdei forgalom több mint 50 százalékáért felelős automatizált kereskedési programok rendkívül nagy mennyiségben, akár másodpercenként több ezer ajánlatot is tesznek, aminek viszont java részét törlik a teljesülés előtt, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja a piac működését. Számos befektetési alapkezelő és egyéb befektető ezért azt követeli, hogy az automatizált kereskedők egy bizonyos arányú visszavonás után díjat vagy büntetést fizessenek. 

A befektetési alapkezelők és egyéb befektetők aggodalmukat fejezték ki az automatizált kereskedési rendszerek tevékenységével kapcsolatban, mivel véleményük szerint a nagyarányú törölt ajánlat nem tisztázott hatásokkal van a piacok működésére. A hedge fundok körében is igen elterjedt és sikeres kereskedési módszer, a programozott algoritmusok alapján működő automatizált számítógépes kereskedés, az úgynevezett high-frequency trading a tőzsdei kereskedés több mint feléért felel - az amerikai tőkepiaci felügyelet szerint. 

Ezek a programozott kereskedő robotok jelentős mennyiségű, akár több ezer ajánlatot tehetnek be egy másodperc alatt, ám ezek java része - egyes cégeknél akár 90 százaléka - nem teljesül, mivel idő előtt vissza is vonják az ajánlatokat. Emiatt többen is, például az ICI tőkepiaci jogi főtanácsadója, Ari Burstein is azt sürgeti, hogy a törölt ajánlatok egy bizonyos hányada után díjat, vagy büntetést kelljen fizetniük az automatikus kereskedőknek. 
 

 
Imre Kiss
CEO MoneyMoon

Szólj hozzá!



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr702501447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása