HTML

Tőzsde, Tőzsdézés, Online Tőzsde, Tőzsdei tippek

 

Mai menű dax futures

2010.12.07. 16:07 :: Forevertrader

 

Első lépésben nézzük meg a mai tradinget megelöző szituációt.

 

Nyitásra nem jutottam a trading szobámba így a nap jelentős délelötti mozgását utolag tanulmányoztam.

Első chart kép alapján felállítom a napi kereskedési stratégiám. A chart alul az elmúlt napok 60 perces chartját mutatja felül pedig az aktuális 5 perces chartot. A 60 perces alapján trendről és stratégiáról döntök. Itt elég egyértelmű volt, hogy a cél a long.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kereskedési irány eldöntése után jön a stratégia meghatározása. Mivel az a kép fogad, hogy a dax nélkülem is képes volt trendelni így első lépésben levetközöm bosszuságomat, hogy kedvenc nyitó ár visszatesztemről lemaradtam. Ez 5 perc szobakerékpár és távoli chart nézéssel telik, míg már érzem mentálisan ismét 100%-os vagyok és képes nek érzem magam függetleníteni a délelötti helyzettől.

 

A döntésem a tervezett tradről short, mivel közeledik az ebédidő így nagyon agresszív trendel szembeni tradet tervezek, ahol agresszív stop követést fogok alkalmazni.

7028,5-en índítom a shortot, mert ha elesik a 7829,5 alj akkor kialakul egy jelentős csúcs ahova megfelelő stopot tudok elhelyezni. Így a korrekcióban szabályos tradet tudok megjátszani. Célár 6994, stop 7037. 2 kontraktussal indulok, kockázat összesen 17 pont azaz 425€.

A trade lépései képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első lépésben a pozi felét 0-ba húzom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő lépés kiveszem a poziból a teljes kockázatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A pozició managelése agresszív, mert trendel szemben megyek így Supertrend adja a kiszálló jelzést illetve a stop modosításokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Összegzés. Trendel szemben 11 pontot vettem el a piactól. 275 €. A kockázatunk 425 volt így ez nem az év tradje, de mégcsak nem is elég a boldogsához.

A mai napot késve kezdtem, a nagy esemény után, így megköszönöm a piac kedvességét, de elvonulók erőgyüjtésre a holnapi napra.

 

Fekete Gábor

2011  Január 15  PROFITDAY

Szólj hozzá!



Buzz this
Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdezes.blog.hu/api/trackback/id/tr222499806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása